Foto av Grillade färsspett med grönsakscouscous från WW ViktVäktarna

Grillade färsspett med grönsakscouscous

14
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
De här kryddiga färsspetten är ett spännande alternativ på grillen. Med en färgrik couscous sallad blir det en härlig sommarrätt.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Ägg

1 st

Lök

1 st, gul/gula, riven

Senap (dijon)

1½ msk

Spiskummin

2½ tsk

Couscous, okokt

2 dl

Wokgrönsaker

400 g

Rapsolja

2 tsk

Gurkmeja

2 tsk

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Gurka

1 bit(ar), ca 10 cm

Vitlök

1 klyfta(or)

Koriander

1 krm

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt, grovriven gurka, pressad vitlök, ½ tsk spiskummin och koriander till en sås och ställ kallt. Tillaga couscousen enl. förp med gurkmeja. Stek grönsakerna i olja och blanda med couscousen. Krydda med salt och peppar. Blanda färs, ägg, lök, senap, spiskummin, salt och peppar. Forma till järpar och på blötlagda träspett. Grilla dem ca 10 minuter. Servera med grönsakscouscousen och sås.