Foto av Grillade fiskspett från WW ViktVäktarna

Grillade fiskspett

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Härligt goda fiskspett för lite variation i servering och smak.

Ingredienser

Potatis

400 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Salladsost (feta) 10%

30 g

Basilika

1 msk, hackad

Lax

150 g

Torsk

150 g

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, grön

Lime

1 st

Olivolja

1 msk

Timjan

2 msk, hackad

Sparris

250 g

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Blanda yoghurt med mosad salladsost, basilika, salt och peppar. Skär fisken i 3x3 cm tärningar. Kärna ur paprikorna och dela i samma storlek som fisken. Skär limen i klyftor. Varva fisk och paprika på 4 spett, börja och avsluta med en limeklyfta. Blanda oljan med salt och peppar och pensla spetten. Grilla ca 4 min per sida. Strö över hackad timjan. Koka sparrisen i lättsaltat vatten. Servera fiskspetten med potatis, sparris och sås.