[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Grillade kalkonspett med risoni och pestogrönsaker från WW ViktVäktarna

Grillade kalkonspett med risoni och pestogrönsaker

9 - 11
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Spett känns alltid lite lyxigare! Här är ett recept på kalkonspett serverade med pestodressade grönsaker och risoni.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Broccoli

1 stånd

Gröna ärter

2 dl

Haricots verts

200 g

Pesto

3 msk

Pinjenötter

2 msk

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Tomat

5 st

Basilika

1 kruka(or)

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Skär kalkonfilén i fyra långa skivor, trä på grillspett och krydda med salt och peppar. Grilla på grillen tills det fått fin färg och är genomstekt.
  2. Skär broccoli i mindre bitar och koka hastigt med ärtor och haricots verts i lättsaltat vatten. Spola grönsakerna snabbt i kallt vatten och vänd i pesto.
  3. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna och strö över grönsakerna.
  4. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  5. Dela tomater i bitar och blanda ner i risonin tillsammans med basilika och olja. Servera grillspetten tillsammans med grönsaker och risoni.