Foto av Grillade köttbullar från WW ViktVäktarna

Grillade köttbullar

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
35 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Köttbullar – en svensk nationalrätt. Men här har vi helt bytt kontinent och smaksatt bullarna med salladslök, koriander, chipotle och spiskummin. Dessutom har vi fyllt dem med nachos som ger härligt krisp. Och så kastar vi dem på grillen! Detta kommer garanterat bli en ny favorit på grillbuffén.

Ingredienser

Tortillachips

2 dl

Salladslök

2 st

Koriander

1 knippe(n)

Nötfärs 5%

400 g

Chipotlepasta

2 tsk

Spiskummin

2 tsk

Salt

1½ tsk

Cocktailtomater

250 g

Paprika

1 st

Lök

½ st, röd/röda

Tacosås (salsa)

230 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Krossa chipsen och finhacka salladslök och koriander. Blanda med färs, chipotlepasta, spiskummin och salt. Forma bullar och trä på spett (om du använder träspett, kom ihåg att lägga dem i vatten ca 30 minuter innan). Grilla runt om tills de fått fin färg och är genomstekta, ca 10 minuter.
  2. Halvera tomater, hacka paprika och finhacka lök. Blanda med tacosås, yoghurt, pressad lime och hackad koriander. Servera med köttbullarna.

Anteckning

Se till att köttbullarna är kalla när de hamnar på grillen, annars faller de lätt isär. Vill du göra denna rätt till en huvudrätt är det gott att lägga bullar och sås i exempelvis ett liba- eller tortillabröd.