Foto av Grillade kycklingspett, färgglad sallad och ris från WW ViktVäktarna

Grillade kycklingspett, färgglad sallad och ris

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Honungsglaserade kycklingspett med sesamfrön. Servera den goda avokadosalladen till, med mango och tomat.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Honung, flytande

1 msk

Sesamfrön

1 msk

Avokado

1 liten(t)/små

Mango

1 st

Tomat

1 st

Purjolök

1 bit(ar)

Ruccola

70 g, 1 påse

Rödvinsvinäger

1 tsk

Vatten

1 tsk

Basilika

1 msk, hackad

Instruktioner

  1. Koka riset. Skär kycklingfilén i strimlor och trä upp på blötlagda träspett. Blanda 1 tsk olja och honung, pensla kycklingen. Krydda med salt och peppar, strö på sesamfrön. Grilla på grill eller i ugn ca 10 minuter. Vänd spetten efter halva tiden. Skala avokado och mango, tärna dem och tomat. Strimla purjo, blanda samman med avokado, mango, tomat och ruccola i en skål. Rör ihop 1 tsk olja, vatten, vinäger och basilika, ringla över. Servera spetten med ris och sallad.