Foto av Grillade lammkotletter från WW ViktVäktarna

Grillade lammkotletter

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
Jättegoda, grillade lammkotletter med en kompott av aubergine, getost, citron och dill. Körbärskompotten med balsamvinäger bidrar med sin syrlighet.

Ingredienser

Aubergine

½ medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 tsk

Citron

½ st, 1 msk pressad saft

Honung, flytande

1 msk

Getost (chèvre)

50 g

Dill

1 msk, hackad

Schalottenlök

2 st, tunt skivad

Margarin flytande 80%

1 tsk

Rosmarin

1 krm

Cocktailtomater

10 st, halverade

Balsamvinäger

1 tsk

Lammkotlett (fett bortskuret)

300 g

Instruktioner

  1. Dela auberginen på längden, snitta den, salta och peppra och pensla med olivoljan. Baka i ugn på 200° i ca 20 min eller tills den börjat få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Gröp ut köttet och blanda med citron, honung, getost och dill. Smaka av med salt och peppar. Fräs löken i margarin och rosmarin, tillsätt tomater och balsamvinäger. Låt småputtra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Grilla lammkotletterna och servera direkt med tomatkompotten, aubergine- och getoströran.