ViktVäktarna - Grillade morötter med citronhonung och mynta

Grillade morötter med citronhonung och mynta

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fräschare och godare grilltillbehör är svårt att hitta! Späda grillade morötter penslade med citronhonung och toppade med mynta är gott till det mesta och funkar utmärkt på en grill- eller mezebuffé.

Ingredienser

Morot

1 knippe(n)

Citron

1 st

Honung, flytande

2 msk

Rapsolja

1 msk

Mynta

3 msk

Instruktioner

  1. Skala morötter.
  2. Blanda ihop ca 2 tsk rivet citronskal och ½ dl pressad saft med honung. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg morötterna i en påse och blanda runt med olja så att alla täcks. Grilla runt om tills de fått lite färg och mjuknat något, ca 10 minuter. Pensla med lite citronhonung och fortsätt grilla ca 5 minuter så att de blir karamelliserade.
  4. Lägg upp på ett fat och ringla över resterande citronhonung och toppa med hackad mynta.

Anteckning

Har du ett knippe morötter som börjat skrumpna i kylen - grattis! De blir extra smakrika på grillen!