Foto av Grillade pilgrimsmusslor från WW ViktVäktarna

Grillade pilgrimsmusslor

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
15 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vad passar väl bättre än lena pilgrimsmusslor och sparris. En förförande smakkombination som avnjuts bäst i gott sällskap.

Ingredienser

Sparris

16 st, gröna

Margarin flytande 80%

1 msk

Hasselnötter

½ dl, hackad/hackat

Citron

1 st, pressad

Pilgrimsmusslor

12 st

Parmesanost riven

50 g, hyvlad

Ruccola

35 g, 1/2 påse

Instruktioner

  1. Stek sparrisen i margarinet, de skall bli brynta och mjukna i konsistensen, tillsätt nötterna och fortsätt steka en stund. Tillsätt citronsaft och krydda med salt och peppar. Grilla pilgrimsmusslorna hastigt på hög värme. Servera direkt med sparris, parmesan och ruccola.