Foto av Grillade pilgrimsmusslor från WW ViktVäktarna

Grillade pilgrimsmusslor

5
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En förrätt som brukar falla de flesta i smaken. Grillade pilgrimsmusslor serverade på sparris och hasselnötter stekta i rapsolja och citron. Dessutom pepprig ruccola och nötig parmesan. En riktig publikfriare alltså.

Ingredienser

Sparris

16 st, gröna

Rapsolja

1 msk

Hasselnötter

½ dl, hackad/hackat

Citron

1 st

Pilgrimsmusslor

12 st

Parmesanost

50 g

Ruccola

35 g

Instruktioner

  1. Stek sparrisen i olja någon minut tills de fått lite färg. Tillsätt hackade nötter och fortsätt steka en stund. Pressa över citron (riv skalet först) och krydda med salt och peppar.
  2. Krydda pilgrimsmusslorna med salt och peppar runt om och grilla hastigt på båda sidor på hög värme på grillen eller en grillpanna. Toppa med rivet citronskal och servera direkt med sparris, hyvlad parmesan och ruccola.