[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Grillade räktostadas med majssallad och bönkräm från WW ViktVäktarna

Grillade räktostadas med majssallad och bönkräm

6 - 10
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Tostadas är tortillabröd som friteras eller rostas tills de blir krispiga och sedat toppas med olika godsaker. Dessa har vi grillat och sedan toppat med en grillad majssallad, kryddiga, grillade räkor och en smakrik bönkräm och de är bara så otroligt goda!

Ingredienser

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Vitlök

1 klyfta(or)

Lime

2½ msk, pressad

Chilipulver

1 msk

Spiskummin

3 tsk

Oregano

1 tsk, torkad

Salt

¼ tsk

Olivolja

1 tsk

Cocktailtomater

200 g

Avokado

1 liten(t)/små

Lök

1 st, röd/röda

Majskolv

1 st, vikt avser ätlig del

Rapsolja

1 tsk

Skalade räkor

300 g, skalade stora

Majstortillabröd

12 st, liten/litet

Rödkål, färsk

100 g

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Mosa avrunna bönor med riven vitlök, ½ msk pressad lime, ⅓ msk chilipulver, 1 tsk spiskummin. Smaka av med salt.
  2. Blanda ihop resterande chilipulver, spiskummin, oregano och salt. Blanda 1 msk av kryddblandningen med 2 msk pressad lime och olivolja.
  3. Skär tomater i mindre bitar, tärna avokado och hacka lök. Blanda med kryddoljan.
  4. Pensla majskolven med rapsolja.
  5. Vänd räkorna i resterande kryddblandning.
  6. Grilla majskolven runt om tills den fått fin färg. Låt svalna och skär sedan av majskornen från kolven och blanda med tomatsalladen.
  7. Grilla räkorna hastigt på ett finmaskigt grillgaller eller halster på direkt värme.
  8. Lägg tortillabröden på grillen tills de är lite krispiga. Fyll med bönkräm, majssallad, räkor, strimlad rödkål och koriander.