Foto av Grillade teriyakispett från WW ViktVäktarna

Grillade teriyakispett

8
Points®
Total tid
2 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Allt som träs på spett blir liksom lite extra gott och festligt. Testa denna asiatiska variant, mums!

Ingredienser

Ryggbiff nöt

400 g

Ris, okokt

2 dl

Ananas

1 st

Broccoli

1 stånd

Sockerärter

250 g

Salladslök

5 st

Japansk soja

3 msk

Juice

1 dl, ananas

Sambal oelek

1 tsk

Ingefära

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), pressad

Instruktioner

  1. Skär köttet i bitar. Blanda samman soja, juice, sambal oelek och ingefära. Pressa i vitlök. Lägg köttet i hälften av marinaden. Ställ in i kylskåpet i minst två timmar. Koka riset. Skär bort skalet från ananasen. Dela i fyra bitar och skär bort stammen i mitten. Skär i bitar. Varva kött och ananas på grillspett. Grilla dem på grillen. Skär broccolin i mindre buketter och salladslöken i bitar. Koka snabbt upp grönsakerna i lättsaltat vatten så att de mjuknar något. Servera de grillade spetten tillsammans med grönsaker, ris och såsen.