Foto av Grillburgare från WW ViktVäktarna

Grillburgare

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Vem älskar inte hamburgare? Testa denna goda tillsammans med dressing smaksatt med senap och persilja.

Ingredienser

Nötfärs 10%

600 g

Cottage cheese, naturell 1,5%

1½ dl

Senap

1 msk

Paprikapulver

1 tsk

Grov fralla

6 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Sallad

2 dl

Tomat

3 st

Gurka

½ st

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Senap (dijon)

2 tsk

Persilja

2 msk, hackad

Inlagd gurka

12 skiva(or)

Tomatpuré

2 tsk

Buljong

2 msk

Honung, flytande

1 tsk

Worcestershiresås

½ tsk

Tabasco

1 droppe(ar)

Instruktioner

  1. Börja med dressingen. Blanda yoghurt, majonnäs, senap och hackad persilja, krydda med salt och peppar. Ställ kallt. Hacka ättiksgurkan till tomatsåsen fint och blanda med tomatpuré, buljong, honung, worcestersås och tabasco. Blanda samman färs, cottage cheese och senap. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Forma till 6 hamburgare och grilla eller stek 3-5 min per sida. Dela frallorna och fördela dressingen på ena halvan och tomatsås på den andra. Lägg sallad över tomatsås, några skivor tomat, burgaren, gurkskivor, strimlad lök och den andra brödhalvan och servera.