ViktVäktarna - Grilled cheese med grönkål och picklad chili

Grilled cheese med grönkål och picklad chili

11
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En varm macka fylld med grönkål, ost, senap och picklad chili. En riktigt drömmig lunchmacka!

Ingredienser

Risvinäger

1 msk

Socker

1 tsk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Grönkål

4 dl, hackad/hackat

Formfranska fullkorn, typ rasker

2 skiva(or)

Senap (dijon)

2 tsk

Hamburgerost, cheddarsmak 35%

1 skiva(or)

Instruktioner

  1. Vispa ihop vinäger och socker tills sockret lösts upp. Finhacka chili och lägg i vinägern. Låt ligga minst 5 minuter.
  2. Lägg kål i en skål tillsammans med ¼ tsk vatten. Täck med plastfolie och sätt in i mikron tills kålen sjunkit ihop. Lägg på hushållspapper och pressa ur överflödig vätska.
  3. Bre ut senap på bröden och fyll med kål, ost och avrunnen picklad chili.
  4. Stek i en panna utan fett tills osten smält och brödet fått färg.