[{"type":"span","children":[{"text":"Läs mer"}]}]

PersonligaPoints™ - En unik plan för dig!

Foto av Grillost med ugnsrostade grönsaker och mangosås från WW ViktVäktarna

Grillost med ugnsrostade grönsaker och mangosås

11 - 15
PersonligaPoints™ per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsrostad potatis, majs, broccoli och purjo serverat med gyllene stekt grillost och en mango chutneysås. Smarrig och enkel vardagsrätt!

Ingredienser

Potatis

400 g

Majskolv

2 st, vikt avser ätlig del

Broccoli

1 stånd

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 msk

Citron

½ st

Grillost

200 g

Fraiche 5%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis. Dela majskolvar och broccoli i bitar. Skiva purjolök. Lägg allt i en påse och blanda runt med olja och lite salt och peppar.
  3. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 20-25 minuter. Bland runt då och då.
  4. Blanda ihop fraiche, mango chutney och rivet skal och pressad saft från citron. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva ost i centimetertjocka skivor och stek i torr panna på båda sidor till fin färg.
  6. Toppa de ugnsrostade grönsakerna med rivet skal och pressad saft från citron. Servera med osten och såsen.

Anteckning

Välj grönsaker efter smak och säsong, sparris är t ex toppengott på sommaren!