Foto av Grillspett med kumminrostad potatis från WW ViktVäktarna

Grillspett med kumminrostad potatis

9
9
4
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassiska grillspett, med ryggbiff och paprika, serverade tillsammans med klyftpotatis och en smarrig tomatsalsa.

Ingredienser

Tomat

6 st

Schalottenlök

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

2 tsk, vit

Socker

1 tsk

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Kummin

2 tsk

Paprika

2 st, gärna olika färg

Ryggbiff nöt

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka tomat, lök och vitlök. Blanda ihop med olja, vinäger och socker och låt stå i rumstemperatur till servering.
  3. Klyfta potatis och blanda med olja, kummin, salt och peppar och lägg på en bakplåt. Sätt in i ugnen ca 30 minuter tills de är mjuka och fått fin färg.
  4. Dela paprikor och kött i mindre bitar och klyfta lök. Trä på spett (om du använder träspett, kom ihåg att lägga dem i vatten ca 30 minuter innan) och grilla runt om några minuter tills de fått lite färg. Servera med klyftpotatis och tomatsalsa.