Foto av Grillspett med kronärtskockssås från WW ViktVäktarna

Grillspett med kronärtskockssås

8
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillspett är såklart perfekt på grillen. Här görs de på fläskfilé och serveras tillsammans med ugnsrostad potatis och en spännande sås på kronärtskocka.

Ingredienser

Fläskfilé

600 g

Lök

1 st, gul/gula

Cocktailtomater

1 ask(ar), 1 ask, 250 g

Marinad, max 1 gram fett

75 g

Färskpotatis

800 g

Olivolja

2 tsk

Kronärtskocka

390 g, 1 förp konserverad i vatten

Vitlök

1 klyfta(or)

Fraiche 5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Putsa och skär köttet i kuber, ca 1,5x1,5 cm. Skala och dela löken i klyftor, skölj och dela tomaterna. Trä kött, lök och tomat på spett, pensla med marinad och låt de marinera ca 1 timme.
  3. Skär potatisen i tjocka skivor och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 30 minuter. Salta och peppra.
  4. Lägg avrunna kronärtskockor, vitlök, fraiche i en mixer/matberedare och kör till en slät sås, smaka av med salt och svartpeppar. Låt den sedan stå och mogna i kylen.
  5. Grilla spetten på het grill och servera tillsammans med sås och ugnsrostad potatis.