ViktVäktarna - Grillwokad bönsallad med tofu

Grillwokad bönsallad med tofu

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Detta är så nära riktig wok du kan komma utan att ha en levande eld i köket! Ett grillwokjärn gör det möjligt att woka grönsakerna direkt på en het grill. Men du kan också välja att grilla grönsakerna i stora bitar som vanligt på gallret och sedan blanda med sås och nudlar i en stor skål.

Ingredienser

Lök

2 st, röd/röda

Portabello

250 g, eller shiitake

Paprika

2 st

Gröna bönor

400 g, eller gula

Sesamolja

½ msk

Vitlök

1 hel(a), solovitlök

Lime

1 st

Tofu, fast

240 g

Nudlar 100% fullkorn, okokt

250 g

Teriyakisås

1½ dl

Grönkål

70 g, späda blad

Cashewnötter

½ dl

Instruktioner

  1. Skär löken i tunna klyftor. Dela svampen och paprikan i mindre bitar. Blanda lök, svamp, paprika och bönor med olja.
  2. Lägg oskalad vitlök direkt på grillen och grilla tills den blir mjuk. Halvera lime och lägg på grillen med snittytan nedåt och grilla ca 5 minuter.
  3. Dela tofu i fyra delar och pressa ur vätska mellan två hushållspapper. Lägg på grillen. Grilla på båda sidor tills de fått fin färg.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen.
  5. Woka grönsakerna och svampen i en grillwokpanna tills de fått ordentligt med färg.
  6. Lägg de wokade grönsakerna och svampen i en skål och häll på såsen. Pressa över vitlöken, pressa över lime och blanda ner nudlarna tillsammans med grönkål, toppa med torrostade nötter och servera med tofun.