Foto av Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotstopp från WW ViktVäktarna

Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotstopp

9
6
6
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Härligt krämig och fantastiskt god. Denna klassiker får extra piff med räkor och pepparrot.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

2 tsk

Gröna ärter

500 g

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Skalade räkor

4 dl

Fraiche 8%

2 dl

Pepparrot

½ msk, riven/rivet, 1/2 -1 msk

Bröd grovt

4 skiva(or)

Färskost 11%

2 msk

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Hacka löken grovt och bryn den i en kastrull. Häll i ärtorna, vatten och buljong. Koka upp ärtorna och mixa till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar. Blanda räkorna och fraiche. Smaka av med pepparrot, salt och peppar. Häll upp soppan och fördela toppingen i skålarna. Servera med en grov smörgås, färskost och gurka.