Foto av Grön currygryta med kyckling från WW ViktVäktarna

Grön currygryta med kyckling

12
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hetta, sötma, syra och sälta – denna kycklingrätt är en riktig smakupplevelse! Serveras till nykokt ris.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Socker

1 msk

Sambal oelek

2 tsk

Citrongräs

1 st

Currypasta

3 msk, grön

Limeblad

3 st

Kokosmjölk, lätt

4 dl

Hönsbuljongtärning

½ st

Ris, okokt

2 dl

Haricots verts

150 g

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Dela kyckling i mindre bitar.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn kycklingen. Tillsätt socker och låt steka med ett tag. Tillsätt sambal, lätt krossat citrongräs, currypasta, limeblad, kokosmjölk och buljongtärning. Koka upp och låt sedan puttra ca 15 minuter.
  3. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  4. Blanda ner haricots verts i kycklinggrytan. Ta upp citrongräset och smaka av med pressad limesaft, salt och peppar. Servera med ris.