ViktVäktarna - Grönkålspasta med chili och citron

Grönkålspasta med chili och citron

9
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Få ingredienser, väldigt lite tid och så himla mycket smak! Detta är perfekt vardagsmat.

Ingredienser

Grönkål

200 g

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Vitlök

3 klyfta(or)

Pasta okokt (typ penne)

300 g, gärna radiatori

Citron

1 st, 1-2 st

Olivolja

1 msk

Instruktioner

  1. Repa grönkål. Dela bladen i mindre bitar och finhacka stammen. Strimla chili fint och skiva vitlök tunt.
  2. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 2 dl kokvatten.
  3. Värm olja i en djup panna och stek grönkålsstammen några minuter. Blanda ner bladen, chilin och vitlöken och låt steka med tills bladen sjunkit ihop.
  4. Blanda ner pasta och lite kokvatten i pannan. Riv över citronskal och smaka av med salt, peppar och pressad citron.