ViktVäktarna - Grönkålspesto

Grönkålspesto

3
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Lätt
En pesto där basen utgörs av grönkål, och basilika, citron och vitlök står för smaksättningen. Denna pesto räcker till 12 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Sök på "Fusilli med grönkålspesto och tomat", "Tortillapizza med grönkålspesto och kyckling" eller "Kycklingpaj med grönkålspesto” i WW-appen för tre olika goda förslag på vad du kan göra med den.

Ingredienser

Grönkål

400 g

Basilika

1 kruka(or), stor

Parmesanost

150 g

Vitlök

4 klyfta(or)

Citron

5 msk, pressad

Olivolja

3 msk

Salt

1 nypa(or)

Instruktioner

  1. Blanchera kålen i lättsaltat vatten.
  2. Lägg i en matberedare tillsammans med basilika, ost, finhackad vitlök och citron. Kör till en grov pesto. Blanda ner olja och smaka av med salt och ev. lite rivet citronskal.

Anteckning

Anledningen till att olivoljan inte mixas med de andra ingredienserna är för att den lätt blir besk när fettcellerna förstörs. Därför ska den blandas ner varsamt efter mixningen.