ViktVäktarna - Grönkålssallad med pancetta och pocherade ägg

Grönkålssallad med pancetta och pocherade ägg

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Sallad med grönkål som bas, toppad med krispig pancetta, pocherade ägg, lök och gurka. Dressad med en senapsvinägrett.

Ingredienser

Pancetta

8 skiva(or)

Grönkål

200 g

Schalottenlök

3 st

Gurka

½ st

Ägg

4 st

Senapspulver

½ tsk

Olivolja

1 msk

Äppelcidervinäger

2 msk

Vatten

1 msk

Senapsfrön

1½ tsk, gula

Vatten

1 liter

Ättikssprit

1 msk

Salt

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg pancetta på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 10 minuter tills de fått lite färg. Bryt sedan i småbitar.
  3. Strimla grönkål, finhacka lök och tärna gurka.
  4. Blanchera grönkålen. Blanda sedan ihop med lök och gurka i en stor skål.
  5. Blanda ihop senapspulver med olja. Vispa ner vinäger och vatten. Blanda ner senapsfrön.
  6. Koka upp vatten med ättika och salt. Låt vattnet sjuda, gör en virvel i det med en sked och häll försiktigt ner ägg, ett i taget. Koka ca 3 minuter. Lägg på hushållspapper och låt rinna av.
  7. Blanda grönkålssalladen med senapsdressingen och fördela på fyra tallrikar. Toppa med ägg och pancettabitar.

Anteckning

Tycker du att det är jobbigt att pochera? Koka dem istället! Lägg ner äggen i kokande vatten 6 minuter för perfekt löskokta ägg.