Grönpepparkalkon med potatisgratäng
9
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Knepet till att få den godaste potatisgratängen är att förkoka potatisen! Det ger den där härliga krämigheten vi vill ha i vår gratäng, och dessutom kortar det ned tiden som gratängen behöver stå i ugnen. Här serverat till en smakrik grönpepparkalkon och fräsch sallad.
Ingredienser
Kalkonbröstfilé
500 g
Grönpeppar
½ msk, ½-1 msk hela korn
Margarin flytande 80%
1 tsk
Potatis
1 kg
Purjolök
½ medelstor(t)/medelstora
Vitlök
2 klyfta(or)
Margarin flytande 80%
2 tsk
Mjölk 0,5%
6 dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk
Basilika
1 msk, hackad
Ost riven 17%
2 dl
Sallad
70 g