ViktVäktarna - Grönpepparkyckling med ris

Grönpepparkyckling med ris

7
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ett av våra mest populära recept - och inte utan anledning! Det är lättlagat och enkelt att förbereda, och givetvis ljuvligt gott!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ris, okokt

2 dl

Haricots verts

150 g

Grönpeppar

1 msk, korn

Senap (dijon)

2 msk, 1-2 msk

Kinesisk soja

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Vatten

1½ dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Majsstärkelse (redning)

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar och lägg i en smord ugnsfast form.
  2. Krossa grönpeppar lätt. Blanda grönpeppar med senap, soja, matlagningsbas, vatten och buljongtärning i en gryta och koka ihop till en sås, red av med såsredning. Häll såsen över kycklingfiléerna och ställ in i ugn i 25 minuter.
  3. Koka under tiden ris enligt anvisning på förpackningen. Koka haricots verts några minuter i lättsaltat vatten.
  4. Servera kycklingen med ris och haricots verts.

Anteckning

Den här rätten mår bra av att stå i kylen några timmar innan den ska in i ugnen. Det gör den till en utmärkt bjudrätt då du kan förbereda grönpepparsåsen tidigare på dagen för att sedan sätta in formen i ugnen strax innan gästerna kommer. Vill du skära kycklingen i skivor eller strimlor går det precis lika bra.