Foto av Grönsaksbiff med örtsås från WW ViktVäktarna

Grönsaksbiff med örtsås

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grönsaksbiffar är mättande och ack så gott! Prova även om du inte är vegetarian!

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora, liten

Bakpotatis

2 liten(t)/små

Lök

1 st, gul/gula

Salladslök

10 st, 1 knippe

Färskost 11%

100 g

Ägg

1 st

Sesamfrön

1 dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Fraiche 5%

1 dl

Rödvinsvinäger

2 msk

Dragon

2 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Riv squashen grovt i en bunke och strö över ½ tsk salt. Blanda och låt stå ca 20 minuter. Skala och riv potatisen grovt i en bunke. Strö lite salt över. Hacka löken och strimla salladslöken tunt. Krama vattnet ur squashen och potatisen, blanda med lök och salladslök. Tillsätt ost och ägg. Smaka av med salt och peppar. Forma smeten till 4 biffar och vänd i sesamfrö. Stek biffarna försiktigt i margarin på medelvärme, ca 3 minuter på var sida. Rör ihop fraiche, vinäger och dragon till örtsåsen. Smaka av med salt och peppar, ringla över biffarna vid servering. En matig blandsallad smakar läckert till.