Foto av Grönsaksgratäng från WW ViktVäktarna

Grönsaksgratäng

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Gratäng med zucchini, tomat och morot. Smaksatt med vitlök och riven ost blir denna rätt riktigt god. Funkar lika bra till kött som till fisk.

Ingredienser

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Lök

2 st, gul/gula

Tomat

6 st, bifftomater

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

4 tsk

Vitlök

2 klyfta(or), 1 msk skivad

Ägg

4 st

Ost riven 17%

1 dl, lagrad

Instruktioner

  1. Skiva zucchinin, skär löken i tunna båtar, skiva bifftomaterna och strimla morötterna. Hetta upp 2 tsk olja och fräs lök och vitlök några minuter utan att den får färg, ställ åt sidan. Blanda ägg, ost och lökfräset. Vänd i alla grönsaker och smaksätt med salt och peppar. Smörj en ugnsfast form med resterande olja, lägg i grönsaksblandningen och tillaga i ugn 175° ca 40 minuter.