Foto av Grönsakspaj från WW ViktVäktarna

Grönsakspaj

8
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Med aubergine, paprika, kronärtskockhjärtan och den goda parmesanosten ger den här pajen medelhavsvibbar, så ät, njut och dröm dig bort!

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

1 dl

Kvarg naturell 1%

125 g

Margarin flytande 80%

50 g

Vatten

2 msk

Salt

1 krm

Aubergine

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Olivolja

2 tsk

Kronärtskocka

240 g, kronärtskockshjärtan i vatten

Parmesanost

1 dl

Ägg

3 st

Mjölk 3%

2 dl

Ruccola

70 g, 1 påse

Cocktailtomater

250 g

Oliver i saltlag

1 dl, gröna skivade

Lök

1 st, röd/röda, skivad

Instruktioner

  1. Blanda samman mjöl, kvarg, margarin, vatten och salt till en pajdeg. Tryck ut den i en form med löstagbara kanter. Nagga botten och låt den vila 30 minuter i kylen.
  2. Sätt ugnen på 200° och grädda pajskalet ca 15 min.
  3. Tärna auberginen. Strimla paprikan. Hetta upp ett teflonjärn med olja och strö i lite flingsalt. Stek aubergin och paprika på hög värme under omrörning några minuter.
  4. Skär kronärtskockshjärtan i bitar. Lägg tillsammans med aubergine och paprika i pajskalet och strö på ost.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk, smaksätt med salt och peppar och häll det i pajskalet.
  6. Grädda pajen ca 30 min till äggstanningen är fast. Blanda samman sallad, tomater, oliver och rödlök, krydda med salt och peppar. Servera salladen till pajen.