Foto av Grönsaksris med fisk från WW ViktVäktarna

Grönsaksris med fisk

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Blanda kokt ris med varm lök, morot, svamp och paprika för att få till en lite fräschare middag. Servera med torskfilé. Glöm inte att pressa lite citron över fisken.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Champinjoner

6 st

Broccoli

½ stånd

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

1 klyfta(or)

Grönsaksbuljong

1¼ dl

Japansk soja

1 msk

Torsk

150 g

Citron

½ st, 1 msk pressad citron

Rapsolja

1 tsk

Kiwi

1 st

Yoghurt naturell 0,5%

2 dl

Instruktioner

  1. Koka ris. Skala och dela grönsakerna i mindre bitar. Stek lök och pressad vitlök i en fettsnål stekpanna. Tillsätt morot, svamp och broccoli och låt det steka med 1-2 min. Häll på buljong och låt det sjuda 10 min. Blanda ner kokt ris, soja, och smaka av med salt och peppar. Krydda torskfilén med salt, peppar och pressa över citron. Stek i olja på båda sidor och servera med grönsaksris. Servera yoghurt med kiwi i bitar till dessert.