Foto av Grönsakssoppa med bönor och bacon från WW ViktVäktarna

Grönsakssoppa med bönor och bacon

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Bönor ger ett bra proteintillskott och mustig smak. Det gör även parmesan som är gott att riva över det mesta, till exempel denna soppa.

Ingredienser

Bacon

4 skiva(or)

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

2 klyfta(or)

Savoykål

250 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Vatten

1½ liter

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Vita bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Basilika

1 msk

Bröd ljust/vitt

3 skiva(or)

Olivolja

½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Skär baconskivorna i mindre bitar och stek knapriga i en gryta. Hacka löken fint och bryn. Pressa i en vitlök. Strimla kålen och lägg ner i grytan. Skala och skär morötter och palsternacka. Blanda ner i grytan. Häll på vatten och buljong. Låt puttra så att grönsakerna mjuknar. Tillsätt bönor och basilika. Smaka av med salt och peppar. Pensla brödet med olivolja. Dela vitlöken i hälften och gnid in brödet med. Tärna brödet och stek det knaprigt i en stekpanna. Lägg brödet i soppan och servera. Tips! Strö gärna över lite riven parmesanost.