Foto av Grönsakssoppa med kalkonfrikadeller från WW ViktVäktarna

Grönsakssoppa med kalkonfrikadeller

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Värmande grönsakssoppa med bland annat sparris och morötter. Dessutom med smarriga kalkonfrikadeller.

Ingredienser

Salladslök

4 st

Margarin flytande 80%

1 msk

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Broccoli

1 stånd

Blomkål

½ medelstor(t)/medelstora

Sparris

5 st

Vatten

1 liter

Grönsaksbuljongtärning

3 st

Kalkonfärs 10%

400 g

Ägg

1 st

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Persilja

1 msk

Basilika

1 msk

Knäckebröd

4 skiva(or)

Färskost 11%

4 msk

Instruktioner

  1. Hacka löken och bryn i margarinet. Skala morötterna och skär i slantar. Dela broccoli och blomkål i mindre buketter. Skär sparrisen i mindre bitar. Lägg ner alla grönsaker i grytan och låt fräsa med. Häll på vatten och buljong. Blanda samman färs, ägg, ströbröd och örter. Krydda med salt och peppar. Rulla till små köttbullar. Lägg ner dem i soppan och låt dem koka klar. Servera soppan med en skiva knäckebröd och färskost.