Foto av Grönsakssoppa med kyckling och borlottibönor toppad med pistou från WW ViktVäktarna

Grönsakssoppa med kyckling och borlottibönor toppad med pistou

4
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande och mättande kyckling,- bönsoppa- och grönsakssoppa toppad med härlig pistou. Så gott!

Ingredienser

Bladpersilja

1 knippe(n)

Mynta

1 kruka(or)

Citron

½ st

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Purjolök

1 st, liten

Rapsolja

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

1½ liter

Kycklingbuljongtärning

2 st

Kycklingbröstfilé

300 g

Broccoli

1 stånd

Sparris

1 knippe(n)

Gröna ärter

2 dl

Ingefära

1 msk, 1-2 msk färsk riven

Chili flakes

½ tsk

Borlottibönor, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Sockerärter

150 g

Instruktioner

  1. Grovhacka persilja och mynta. Lägg persilja, mynta, rivet citronskal och pressad vitlök i en mixer. Tillsätt olivolja och kör till en pasta.
  2. Strimla purjolök. Hetta upp rapsolja i en gryta och fräs purjolök tillsammans med pressad vitlök ca 5 minuter eller tills den mjuknar.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Skiva kyckling tunt och lägg i grytan. Låt småkoka under lock ca 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
  4. Skär broccoli i mindre buketter och skär sparris i bitar. Tillsätt broccoli, sparris, ärter, ingefära, chili flakes och sköljda och avrunna bönor i soppan. Låt koka upp. Sänk värmen och låt puttra utan lock i 3 minuter.
  5. Tillsätt skivade sockerärter. Låt puttra utan lock i ytterligare 2 minuter eller tills grönsakerna börjar mjukna. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan toppad med pistou.