Foto av Grönsakssoppa och rågmacka från WW ViktVäktarna

Grönsakssoppa och rågmacka

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En värmande grönsakssoppa tillsammans med en rågmacka gör dig mätt och belåten. Passar bra både till lunch och som lite lättare kvällsmat.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Purjolök

1 bit(ar)

Rapsolja

1 msk

Grönsaksbuljong

12 dl

Persilja

1 msk

Rågbröd grovt med hela korn

160 g, 4 skivor

Färskost 11%

4 msk, med vitlökssmak

Kalkonbröstpålägg

4 skiva(or), 60 g

Paprika

1 st

Alfalfagroddar

1 dl

Instruktioner

  1. Skala och riv rotfrukterna grovt, strimla purjolöken. Fräs det i oljan i en gryta. Häll på buljong och låt det koka ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja. Bred färskost på brödet, lägg på kalkon, paprika och groddar.