Foto av Gryta med färs och rotfrukter från WW ViktVäktarna

Gryta med färs och rotfrukter

6
6
4
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig höstgryta med mycket rotfrukter! Servera gärna med färsk persilja, för både smakens och ögonens skull.

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 st

Kålrot

1 bit(ar)

Nötfärs 10%

300 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

1 st, gul

Vitlök

2 klyfta(or)

Köttbuljong

4 dl

Matlagningsvin, rött

1 dl

Tomater, krossade

1 förp

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatis, morot och kålrot. Fräs färsen smulig i margarin i en stekpanna. Lägg över í en gryta. Fräs hackad lök och vitlök, blanda ner det tillsammans med potatis, morot och kålrot i färsen. Häll på buljong, vin och krossade tomater. Krydda med salt och peppar, låt det småkoka ca 25 minuter. Strö över hackad persilja och servera med sallad och bröd.