Foto av Färs- och rotfruktsgryta från WW ViktVäktarna

Färs- och rotfruktsgryta

6
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mustig höstgryta med mycket rotfrukter som faller de flesta i smaken!

Ingredienser

Potatis

4 st

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Kålrot

1 bit(ar)

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Vitlök

2 klyfta(or)

Nötfärs 10%

300 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

4 dl

Matlagningsvin, rött

1 dl

Krossade tomater

1 förp

Köttbuljongtärning

1 st

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Tärna rotfrukter och finhacka lök och vitlök.
  2. Värm margarin i en stor gryta och stek löken på medelvärme en stund. Tillsätt färsen, höj värmen och låt den brynas. Blanda ner vitlök, potatis, morot och kålrot och låt det steka med hastigt.
  3. Tillsätt vatten, vin, krossade tomater och buljongtärning, koka upp och låt sjuda ca 25 minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar och toppa med hackad persilja. Servera med sallad och gärna en bit bröd.