[{"type":"span","children":[{"text":"Bli medlem !"}]}]

Missa inte: 1 kr /mån, men bara idag - 1april = Sant

Foto av Gryta med rotfrukter, fisk och kräftor från WW ViktVäktarna

Gryta med rotfrukter, fisk och kräftor

12
Point(s)
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsch fiskgryta med mycket fin smak som doftar ljuvligt. Bjud på den med ett gott brytbröd till.

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 bit(ar)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Hoki

100 g

Fiskbuljong

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Matlagningsvin, vitt

15 ml

Tomat

1 st

Kräftstjärtar

½ dl

Basilika

1 msk

Salt

1 krm

Peppar

½ krm

Potatis

350 g, ca 4 potatisar

Instruktioner

  1. Finhacka lök, skär rotfrukter och fänkål i bitar. Fräs dem mjuka i margarin. Tillsätt buljong, grädde och vin, låt det koka upp. Lägg i fisken och sjud ca 5 minuter. Skär tomat i bitar och blanda med kräftstjärtar, hackad basilika, smaka av med salt och peppar. Servera det och kokt potatis till grytan.