Foto av Gryta med rotfrukter, fisk och kräftor från WW ViktVäktarna

Gryta med rotfrukter, fisk och kräftor

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
En fräsch fiskgryta med mycket fin smak som doftar ljuvligt. Bjud på den med ett gott brytbröd till.

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Fänkål

1 bit(ar)

Margarin flytande 80%

1 tsk

Hoki

100 g

Fiskbuljong

3 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

½ dl

Matlagningsvin, vitt

15 ml

Tomat

1 st

Kräftstjärtar

½ dl

Basilika

1 msk

Salt

1 krm

Peppar

½ krm

Potatis

350 g, ca 4 potatisar

Instruktioner

  1. Finhacka lök, skär rotfrukter och fänkål i bitar. Fräs dem mjuka i margarin. Tillsätt buljong, grädde och vin, låt det koka upp. Lägg i fisken och sjud ca 5 minuter. Skär tomat i bitar och blanda med kräftstjärtar, hackad basilika, smaka av med salt och peppar. Servera det och kokt potatis till grytan.