ViktVäktarna - Grytlasagne med aubergine och pinjenötter

Grytlasagne med aubergine och pinjenötter

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att göra lasagnen som en gryta på spisen istället för att göra den i flera lager i ugnen sparar en massa tid (och energi) och blir dessutom suveränt gott! Denna grytlasagne är gjord på tomat och aubergine och toppad med pinjenötter, basilika och parmesan.

Ingredienser

Aubergine

2 stor(t)/stora

Olivolja

2 msk

Vitlök

4 klyfta(or)

Oregano

2 tsk, torkad

Basilika

2 tsk, torkad

Krossade tomater

2 förp

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Lasagneplattor, färska

200 g

Pinjenötter

4 msk

Parmesanost

4 msk

Basilika

4 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skär aubergine i 0,5 cm-tjocka skivor på längden.
  2. Hetta upp oljan i en djup panna och stek auberginen i omgångar. Krydda med salt och peppar. Lägg alla stekta aubergineskivor i pannan och pressa ner vitlök. Låt steka med hastigt under försiktig omrörning.
  3. Tillsätt krossade tomater och vatten och smula ner buljongtärning.
  4. Skär lasagneplattorna i mindre bitar och blanda ner. Koka upp och låt sedan sjuda på låg värme under lock tills lasagneplattorna är mjuka, ca 10 minuter. Rör om lite då och då och se till att pastan inte klibbar ihop. Smaka av med salt och peppar.
  5. Rosta pinjenötter i en torr panna.
  6. Toppa lasagnen med pinjenötter, riven parmesan och basilika.

Anteckning

Har du inte färska lasagneplattor funkar det fint med 8 torkade. Bryt isär dem och låt det hela sjuda ca 20 minuter.