Foto av Gulasch med potatis från WW ViktVäktarna

Gulasch med potatis

12
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Klassisk gulaschsoppa - en mustig soppa med kött, potatis och tomater. Passar extra bra en mörk och kall vinterdag.

Ingredienser

Nöt högrev (fett bortskuret)

600 g

Lök

2 st, gul/gula

Vitlök

1 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

2 tsk

Paprikapulver

1 tsk, 1-2 tsk

Mejram

1 tsk, torkad

Basilika

1 tsk, torkad

Krossade tomater

1 förp

Vatten

2 dl

Köttbuljongtärning

½ st

Potatis

600 g

Gräddfil 12%

1 dl

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2x2 cm bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn köttet i margarinet, tillsätt lök och vitlök och låt det fräsa med några minuter. Lägg över kött och lök i en gryta. Tillsätt salt, paprikapulver, mejram, basilika, krossade tomater, vatten och buljongtärning. Låt det koka på svag värme under lock tills köttet börjar bli mört, ca 40 minuter.
  3. Skala under tiden potatis och skär i 1x1 cm bitar. Blanda ner dem i grytan och låt koka ytterligare 20 minuter eller tills potatisen är klar.
  4. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera med en gräddfil och färsk persilja.