Foto av Gulasch från WW ViktVäktarna

Gulasch

10
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En riktigt mumsig gulasch med mycket paprika, lök, tomat och kött som här serveras tillsammans med pasta.

Ingredienser

Paprika

4 st

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Tomat

4 st

Grytbitar, nöt

500 g, fransyska

Rapsolja

1 msk

Tomatpuré

4 msk

Buljong

6 dl

Vitlök

2 klyfta(or)

Paprikapulver

1 tsk

Citron

½ st, rivet skal

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Pasta okokt (typ penne)

4 dl

Instruktioner

  1. Dela paprika och lök i mindre bitar. Tärna tomaterna. Bryn kött och lök i olja i en gryta. Tillsätt tomater, tomatpuré, buljong och vitlöksklyftor. Krydda med paprikapulver, citronskal, salt och peppar. Låt koka under lock ca 1 timme. Lägg i paprikan när det återstår 5 min. Rör ner såsredning i gulaschen när den är klar och smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och sallad.