Foto av Gulaschsoppa från WW ViktVäktarna

Gulaschsoppa

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härligt god och mättande soppa. Välj själv om du vill ha större eller mindre bitar på köttet, för mer eller mindre tuggmotstånd.

Ingredienser

Bog/märgpipa, nöt

400 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

2 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Lagerblad

1 st

Tomatpuré

3 msk

Köttbuljong

1 liter

Chilipulver

½ tsk

Spiskummin

½ tsk

Potatis

4 st

Paprika

4 st, röda

Instruktioner

  1. Dela köttet i mindre bitar och stek i olja i en gryta. Pressa över vitlök och krydda med salt, peppar och paprikapulver. Hacka lök och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad och tomatpuré. Rör om och häll på buljong. Skala och dela potatis i mindre bitar. Dela, kärna ur och skär paprika i mindre bitar. Lägg i potatis och paprika i grytan och låt det koka ca 30 min. Krydda med chili och spiskummin.