ViktVäktarna - Gulaschsoppa med kalkonfärs

Gulaschsoppa med kalkonfärs

12
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Mustig, mättande och värmande gulaschsoppa som passar lika bra en kulen kväll vid brasan som till lunch i en termos uppe på en fjälltopp! Och så klart en massa andra tillfällen också.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st

Potatis

300 g

Rapsolja

1 tsk

Kalkonfärs 10%

500 g

Paprikapulver

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Vatten

8 dl

Kalvfond

2 msk

Oregano

1 tsk

Timjan

1 tsk

Fraiche 5%

1 dl

Baguette à 30 cm

1 st, gärna surdeg

Instruktioner

  1. Hacka lök, skär fänkål i mindre bitar, tärna paprika och potatis.
  2. Värm olja i en gryta och stek grönsakerna på medelvärme under omrörning tills de börjar mjukna. Tillsätt färsen och bryn den. Blanda ner paprikapulver och tomatpuré och låt det steka med en liten stund. Blanda ner vatten, fond, oregano och timjan. Låt soppan koka upp och sedan sjuda 15-20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera med en klick fraiche och bröd.