Foto av Gulaschsoppa med rotfrukter och skinka från WW ViktVäktarna

Gulaschsoppa med rotfrukter och skinka

4
Points®
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En värmande soppa som kan tina den mest frusna av själar.

Ingredienser

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

400 g, skuret i små bitar

Lök

2 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or)

Rotselleri

200 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

2 st, röda

Rapsolja

1 msk

Paprikapulver

2 tsk

Mejram

1½ tsk

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Köttbuljong

1 liter

Instruktioner

  1. Strimla köttet. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna selleri och morötter. Strimla paprikan. Bryn köttet i omgångar i ½ msk olja, krydda med salt och peppar. Fräs lök, rotfrukter och paprika i resterande olja i en gryta. Krydda med paprikapulver och mejram. Tillsätt kött, tomatpuré, krossade tomater, buljong och rör om. Låt soppan koka ca 40 min, smaka av med salt och peppar. Strö eventuellt över persilja.