ViktVäktarna - Gulaschsoppa på färs

Gulaschsoppa på färs

5
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Gulasch i raketfart! Ja, det går faktiskt. Om du byter ut det långkokta köttet mot färs. Nu kanske vissa vill argumenta att det då inte kan räknas som en gulasch, men vi vidhåller att det visst är det! Bara en snabbare (och vågar vi säga smartare?) variant.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatis

4 st

Paprika

2 st, röda

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Nötfärs 5%

300 g

Tomatpuré

1½ msk

Paprikapulver

2 tsk

Oregano

1 tsk

Cayennepeppar

1 krm

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 liter

Köttbuljongtärning

1 st

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Persilja

2 msk, hackad

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och tärna potatis, paprika och morot.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn färs under omrörning. Tillsätt lök, vitlök, potatis, morot och paprika och låt steka med några minuter. Tillsätt sedan tomatpuré och kryddor och låt steka med under omrörning 1-2 minuter.
  3. Blanda ner krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Koka upp och låt sjuda ca 20 minuter. Smaka av med salt, peppar och ev. mer kryddor.
  4. Servera gulaschsoppan med en klick yoghurt och hackad färsk persilja.