Foto av Gulbetssoppa med pepparrotskräm från WW ViktVäktarna

Gulbetssoppa med pepparrotskräm

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mild och söt gulbetssoppa som faller de flesta i smaken, toppad med en lite kaxig pepparrotskräm. En vardagsdröm!

Ingredienser

Gulbeta

800 g

Lök

1 st, gul/gula

Vatten

8 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Färskost 11%

200 g

Pepparrot

1 bit(ar)

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Skala och dela betor i mindre bitar och skiva lök.
  2. Lägg betor och lök i en gryta, häll på vatten så att det precis täcker och lägg i buljongtärningar. Koka tills betorna är mjuka, ca 10-15 minuter.
  3. Häll av vattnet i en skål och mixa betorna och löken. Spä med kokvattnet till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda färskost med finriven pepparrot och hackad persilja.
  5. Häll upp soppan i skålar och toppa med färskostkrämen.