Foto av Hallongrottor från WW ViktVäktarna

Hallongrottor

4
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
32
Svårighetsgrad
Medel
Hallongrottor är en riktigt klassisk småkaka som går hem hos både stora och små. Denna variant har hackat mandelspån i degen som ger både god smak och en härlig konsistens.

Ingredienser

Vetemjöl

5 dl

Bakpulver

½ tsk

Salt

¼ tsk

Socker

2 dl

Smör

75 g, osaltat rumsvarmt

Mjölk 3%

½ dl

Mandelspån

1 dl

Sylt

1 dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Vispa socker och smör poröst i en annan bunke. Vispa ner mjölk.
  4. Hacka mandelspån och blanda ner i sockersmeten tillsammans med mjölblandningen. Låt stå i kylen 30 minuter.
  5. Rulla 32 små bollar och lägg med 3 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ned i mitten med din tumme så att det blir en liten grop. Fyll med hallonsylt.
  6. Sätt in i ugnen 10-12 minuter. låt svalna 1-2 minuter på plåten och flytta sedan över på ett galler för att svalna helt.