Foto av Halloumi med risonisallad från WW ViktVäktarna

Halloumi med risonisallad

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risonisallad med melon, soltorkade tomater och pinjenötter, serverad med halloumi. Tänk bara på att halloumi ska ätas direkt när den är färdigstekt så att den inte blir seg.

Ingredienser

Pasta okokt (risoni)

2 dl

Soltorkade tomater, torra

10 st

Halloumi

120 g

Olivolja

1 msk

Honungsmelon

½ st

Kapris

2 tsk

Cocktailtomater

10 st

Basilika

10 g, 1/2 kruka

Ruccola

35 g, 1/2 påse

Sallad

35 g, 1/2 påse machésallad

Pinjenötter

1 msk

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Olivolja

1 msk

Vatten

1 msk

Balsamvinäger

1 msk, vit

Instruktioner

  1. Koka risonin. Blötlägg de soltorkade tomaterna i vatten, 15 minuter. Skiva halloumin och stek gyllenbrun i olja. Lägg risonin i en skål. Skär de soltorkade tomaterna i bitar och lägg i skålen. Skala och dela melon i bitar och lägg ner tillsammans med kapris. Halvera tomaterna och hacka i basilika. Lägg i salladen och blanda allt. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Finhacka chilin och blanda med olja, vatten och balsamico. Krydda med salt och peppar. Lägg halloumi på salladen. Ringla över vinägretten och strö över pinjenötter.