ViktVäktarna - Halloumi med ugnsrostade morötter och quinoasallad

Halloumi med ugnsrostade morötter och quinoasallad

12
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa denna smarriga vegetariska middag som kommer få vilken liten veggovägrare som helst att lysa upp! Stekt salt halloumi med rostade söta morötter och en quinoasallad med pistagenötter, granatäpple och bladpersilja - vansinnigt gott!

Ingredienser

Morot

500 g

Olivolja

2 tsk

Timjan

1 tsk, torkad

Quinoa, okokt

2 dl

Granatäpple

1 st

Citron

1 st

Bladpersilja

1 knippe(n)

Pistagenötter

20 st, skalade, hackade

Halloumi

200 g

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera morötter på längden. Blanda med olja, timjan, salt och peppar. Sätt in i ugn 15 minuter tills de är lagom mjuka och fått lite färg.
  3. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Blanda med granatäpplekärnor, rivet skal och pressad saft från citron, hackad persilja och pistagenötter.
  4. Stek halloumin hel i olja till den fått färg. Skiva upp den och servera med quinoasallad och morötter.