ViktVäktarna - Halloumiburgare med karamelliserad lök

Halloumiburgare med karamelliserad lök

9
Points®
Total tid
27 min
Förberedelse
2 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa smarriga vegetariska burgare serveras på portabellosvamp istället för bröd, godare och smartare!

Ingredienser

Portabello

8 stor(t)/stora

Olivolja

1 msk

Lök

3 st, röd/röda

Margarin flytande 80%

½ msk

Balsamvinäger

1 tsk

Muscovadosocker

½ msk

Rapsolja

1 tsk

Halloumi

200 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg svampen på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla med olivolja. Krydda med salt och peppar. Sätt in i ugn ca 25 minuter, vänd dem efter halva tiden.
  3. Skala och skiva lök. Värm margarin i en panna och stek löken på medelvärme ca 10 minuter. Blanda ner vinäger och socker och stek ytterligare 10 minuter. Krydda med lite salt och peppar.
  4. Hetta upp rapsolja i en non-stickpanna och stek halloumin tills den är gyllenbrun.
  5. Lägg ruccola på fyra svampar, lägg på halloumiburgarna och löken och toppa med en till svamp som lock.

Anteckning

Det finns färdiga runda halloumiburgare att köpa i de flesta affärer, hittar du inte dem går det givetvis bra att köpa en vanlig bit halloumi och skiva upp.