Foto av Halstrad laxfilé med svamppasta från WW ViktVäktarna

Halstrad laxfilé med svamppasta

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Fisk är gott och nyttigt. Här tipsar vi om en svamppasta med halstrad laxfilé.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g, gärna tagliatelle

Lax

500 g

Svamp

3 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Ruccola

2 dl

Chilipulver

1 krm

Instruktioner

  1. Koka pastan. Skär laxen i kuber. Strö svartpeppar och chili över laxfiléerna och halstra dem lätt i torr stekpanna på den sidan kryddorna ligger. Salta och låt steka i ugn 200 grader i 10 minuter. Pressa vitlöksklyftan och blanda med fraiche, smaksätt med salt och peppar. Stek svampen (gärna blandad svamp som exempelvis champinjoner, portabella, ostronskivling) i mindre bitar tills de fått färg. Tillsätt fraicheblandningen och låt puttra samman. Blanda ner ruccolasallad. Servera med pasta och en fräsch sallad av endive och paprika.