Foto av Hamburgare i salladsblad med cole slaw från WW ViktVäktarna

Hamburgare i salladsblad med cole slaw

8
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hamburgare sitter sällan fel. Här har vi skippat brödet och serverar den i ett salladsblad istället och serverar en krämig cole slaw till. Hamburgaren får smak och lite hetta av purjolök och chili.

Ingredienser

Nötfärs 10%

500 g

Purjolök

g

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Vitlök

½ klyfta(or)

Olivolja

3 tsk

Spetskål

½ huvud(en)

Morot

1 st

Fraiche 8%

½ dl

Senap (dijon)

2 tsk

Tabasco

1 droppe(ar), efter smak

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Sallad

½ huvud(en)

Saltgurka

8 skiva(or)

Instruktioner

  1. Lägg färs i en skål. Finhacka purjolök och chili, blanda ner det i färsen och pressa i vitlök. Krydda med salt och peppar. Forma till biffar och stek i olja i en stekpanna.
  2. Strimla kål fint och riv morot. Blanda ihop med fraiche. Blanda i dijonsenap. Smaka av med tabasco, salt och peppar.
  3. Skiva tomat och rödlök. Dra loss bladen på salladen. Lägg köttet på salladsbladen. Lägg på grönsaker och avsluta med en klick cole slaw.