Foto av Harissaburgare från WW ViktVäktarna

Harissaburgare

9
8
8
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Dessa burgare, smaksatta med harissa och citron, är helt grymma (på det bästa av sätt)! Serverade i pita med en klick vitlöksyoghurt och hyvlad gurka. Så enkelt, och så gott!

Ingredienser

Lök

½ st, gul/gula

Nötfärs 5%

500 g

Harissapasta

1 msk

Citron

1 st

Ägg

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Pitabröd

4 st

Instruktioner

  1. Riv eller finhacka lök och blanda ihop med färs, harissapasta, rivet skal från citron och lätt uppvispat ägg. Forma till fyra burgare och grilla dem några minuter per sida tills de är lagom genomstekta.
  2. Hyvla långa remsor av gurka. Blanda ihop yoghurt med en riven vitlöksklyfta.
  3. Rosta pitabröden och fyll med burgare, gurkremsor och vitlökssås.

Anteckning

Harissa är en het chilipasta från Tunisien. Den går att hitta i välsorterade matbutiker.