Foto av Harissalax med grillad zucchini och blomkålstabbouleh från WW ViktVäktarna

Harissalax med grillad zucchini och blomkålstabbouleh

7
2
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Säsongen för att grilla är igång, så varför inte testa dessa smaker av harissa till grillad lax, zucchini och en fräsch blomkålstabbouleh?

Ingredienser

Lax

500 g

Harissapasta

2 msk

Citron

1 st

Blomkål

1 huvud(en)

Rapsolja

1 tsk

Persilja

½ knippe(n)

Mynta

½ knippe(n)

Rödvinsvinäger

1 msk

Olivolja

1 msk

Tomat

3 st, 2-3 st

Salladslök

½ knippe(n)

Zucchini (squash)

3 st

Olivolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Förbered och tänd grillen, det tar ca 20 min att få en bra glöd.
  2. Dela lax i fyra bitar och lägg varje bit på en foliebit. Bred på harissa och pressa över hälften av citronen. Vik ihop foliebitarna till paket och tillaga på grillgaller ovanför glöden tills genomstekt, ca 10-15 min. Tänk på att temperaturen på olika grillar kan variera, så titta till fisken då och då så den inte blir torr.
  3. Lägg blomkål i en matberedare och kör till ett blomkålsris. Hetta upp en panna med rapsolja och fräs blomkålsriset några minuter. Häll upp på ett fat och blanda ner hackad persilja och mynta, vinäger, olivolja och resten av citronen. Hacka tomat och salladslök och blanda ner.
  4. Skiva zucchini på längden.
  5. Pensla zucchini med olivolja och grilla. Servera till laxen och tabboulehn.

Anteckning

Harissa är en stark kryddblandning så gillar du inte het mat, ta lite mindre. Foliepaketen kan även tillagas i ugn på 180° i 15-20 min och zucchinin grillas i grillpanna.