Foto av Hasselbackskyckling med tomat från WW ViktVäktarna

Hasselbackskyckling med tomat

6
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hasselbackspotatis är det kanske inte så många som inte hört talas om, men den senaste tiden har det blivit populärt att hasselbacka det mesta, inte minst kyckling. Och det är inte konstigt - lyssna på detta: kycklingfiléer fyllda med solmogna tomater (ja, de måste vara solmogna), krämig mozzarella och kryddig basilika. Och så in i ugnen med det! Serveras med fördel med en god tomatsallad och kokt pasta.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Tomat

4 st

Mozzarella

125 g

Basilika

1 kruka(or)

Olivolja

1 msk

Cocktailtomater

250 g

Balsamvinäger

½ msk, ½-1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skär djupa snitt i kycklingfiléerna. Skiva tomat och mozzarella och lägg i snitten tillsammans med basilikablad. Krydda med salt och peppar och häll över olja. Tillaga i ugn ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  3. Halvera tomater och blanda med hackad basilika och balsamvinäger. Servera till kycklingen.

Anteckning

Pasta, bulgur eller pressad potatis passar utmärkt till denna rätt.